Založ si blog

Ako si predstavujem materské škôlky?

skolka@Jasličky a škôlky – vo veľkých záhradách s milými učiteľkami nám všetkým v úvode života dopriali možnosť spoznať našich prvých kamarátov i prvé „lásky“ a zároveň nám ponúkli množstvo skúseností pri objavovaní „veľkého“ sveta – toto nie sú len idealistické spomienky, taká bola skutočnosť. Mali sme najlepšie fungujúci systém materských škôl v strednej Európe, ktorý nám závideli odborníci z viacerých vyspelých krajín.
Mojou prioritou v oblasti predškolského vzdelávania je dosiahnutie stavu, aby každé dieťa našlo svoje miesto v kvalitne vybavenej materskej škole. Slovenská národná strana sa usiluje o rozšírenie moderných a bezplatných materských škôl, v ktorých by mladé rodiny mohli bez prekážok umiestniť svoje dieťa už od 4 rokov. Chceme nadviazať na tie overené tradície, keď sme aj za pomoci našich učiteliek dokázali vytvoriť najlepší systém predškolskej výchovy v materských školách. Touto starostlivosťou chceme uľahčiť súčasným mladým pracujúcim rodičom ich profesionálny rast, pretože vďaka podpore kvalitnej výchovy a vzdelania detí v predškolských zariadeniach, dokážeme pomôcť mladým rodinám lepšie zvládať úskalia rodinného a pracovného štartu.

Moderná materská škola v našom ponímaní je miestom plným interaktívnych hier podnecujúcich rozvoj zvedavosti, tvorivosti a bádania pod síce profesionálnym, ale vľúdnym dohľadom učiteliek. Súčasťou dňa v modernej škôlke bude aj veku primeraná výučba cudzích jazykov, s prvoradým dôrazom na hravú a atraktívnu výuku angličtiny. Ku kvalitnému predškolskému zariadeniu prináleží aj vlastná kuchyňa pripravujúca plnohodnotnú zdravú stravu, vhodnú aj pre deti s potravinovými alergiami.

Našou víziou je poskytnutie komplexného prístup k deťom založenom na ich osobnosti – zariadenie so skúseným a ochotným personálom, umožňujúcim všestranný psychický aj fyzický rozvoj dieťaťa, s odbornou logopedickou rečovou starostlivosťou a poradenstvom pre rodičov – to je predstava modernej slovenskej materskej školy 21. storočia.

Materské školy ako príprava na budúcu školskú dochádzku by mali výchovne pôsobiť a pripravovať deti vďaka originálnym vekovo primeraným hrám, športovým aktivitám, anglickému či inému cudziemu jazyku, podnecovať rozvoj vzájomnej komunikácie – to sú priority našej strany v oblasti podpory materského školstva.
je dosiahnutie maximálnej pripravenosti dieťaťa na školské vzdelávanie, na aktívne učenie a bezproblémové zaradenie sa do skupiny spolužiakov.

Vzdelávacie centrum v Dubline plní nezastupiteľnú funkciu pre slovenské deti

27.03.2017

Slávnostná akadémia v Dubline, ktorá sa konala pri príležitosti 10. výročia školskej prevádzky vo Vzdelávacom centre pre slovenské deti v Írsku, patrila predovšetkým malým a mladým Slovákom. Deti, ktoré pravidelne navštevujú centrum, aby nestratili kontakt s materinskou rečou, predviedli umelecké pásma v slovenskom jazyku a slovenskí učitelia zo vzdelávacieho [...]

Výročia a história: prečo sa máme venovať výročiam?

14.03.2017

Učebné osnovy sú koncipované tak, aby zahrnuli čo najväčšie spektrum historickej problematiky tak z hľadiska svetových, ako aj národných dejín. Sú nastavené tak, aby učiteľ pri jednotlivých výročiach aktuálne venoval väčšiu pozornosť konkrétnym témam, snažil sa diskutovať, hľadať so žiakmi príčiny a poukázal na následky. Momentálna hodinová dotácia [...]

„Babka k babce, budú kapce“

27.02.2017

Každá škola, ktorá chce uspieť, musí bojovať. Dnes je konkurenčný boj i v školskom prostredí. Kedysi riaditelia škôl predovšetkým zabezpečovali pedagogické činnosti a propagáciu školy, dnes je situácia odlišná. Školy bojujú o žiakov, priestory, financie. Riaditelia vystupujú vo funkciách manažérov- lídrov. Je dobré, ak majú podnikateľského ducha, obchodný [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Doc. PhDr. Ľudovít Hajduk, PhD.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40116x
Priemerná čítanosť článkov: 4012x

Kategórie