Založ si blog

„Babka k babce, budú kapce“

Každá škola, ktorá chce uspieť, musí bojovať. Dnes je konkurenčný boj i v školskom prostredí. Kedysi riaditelia škôl predovšetkým zabezpečovali pedagogické činnosti a propagáciu školy, dnes je situácia odlišná. Školy bojujú o žiakov, priestory, financie. Riaditelia vystupujú vo funkciách manažérov- lídrov. Je dobré, ak majú podnikateľského ducha, obchodný talent, fantáziu a vízie. Nie je to však jednoduché, preto keď im môžeme pomôcť, pomôžme im.

Vážení priatelia, rodičia, blíži sa čas podávania daňových priznaní, čas ročného zúčtovania daní z príjmov zo závislej činnosti.  Keďže sme národ slovenský a  sme národom so srdcom a empatiou, dovolím si Vás v mene všetkých škôl, učiteľov a i v mene Vašich detí upozorniť na možnosť pomoci, ktorá adresne pomôže škole, do ktorej chodí Vaše dieťa, škole do ktorej ste chodili Vy, škole, ktorá je v blízkosti Vášho domova.

Občianske združenia škôl (Združenia rodičov a priateľov škôl) a neziskové organizácie, ktoré sú zaregistrované v Centrálnom notárskom registri môžu  prijímať podiel zaplatenej dane (ZÁKON o dani z príjmov  č. 595/2003 Z. z. v znení noviel v § 50) vo výške 2% resp. 3%. V praxi to zjednodušene znamená to, že z Vašej dani, ktorú uhradíte do štátneho rozpočtu, bude čiastka presmerovaná priamo prijímateľovi.

Zoznam prijímateľov podielu zaplatenej dane je uvedený na internetovej stránke www.notar.sk (prípadne sa na registráciu opýtate priamo v škole).

 

Školy a školské zariadenia využívajú tieto prostriedky na projekty pre žiakov, nákup zariadenia tried, nákup interaktívnych tabúľ, krúžky, tvorivé dielničky, nákup kníh, vzdelávacie, športové aktivity a každý jeden cent zo získaných finančných prostriedkov škola zodpovedne a zmysluplne využije pre naše deti.. Táto pomoc nič navyše nestojí a zároveň veľa pomôže. Ak ste už tak urobili, ste jednoducho skvelí rodičia, ktorým záleží na našich školách.

Vzdelávacie centrum v Dubline plní nezastupiteľnú funkciu pre slovenské deti

27.03.2017

Slávnostná akadémia v Dubline, ktorá sa konala pri príležitosti 10. výročia školskej prevádzky vo Vzdelávacom centre pre slovenské deti v Írsku, patrila predovšetkým malým a mladým Slovákom. Deti, ktoré pravidelne navštevujú centrum, aby nestratili kontakt s materinskou rečou, predviedli umelecké pásma v slovenskom jazyku a slovenskí učitelia zo vzdelávacieho [...]

Výročia a história: prečo sa máme venovať výročiam?

14.03.2017

Učebné osnovy sú koncipované tak, aby zahrnuli čo najväčšie spektrum historickej problematiky tak z hľadiska svetových, ako aj národných dejín. Sú nastavené tak, aby učiteľ pri jednotlivých výročiach aktuálne venoval väčšiu pozornosť konkrétnym témam, snažil sa diskutovať, hľadať so žiakmi príčiny a poukázal na následky. Momentálna hodinová dotácia [...]

Nové poňatie výuky dejepisu na základných školách.

13.02.2017

Významný rímsky štátnik, rečník a filozof Marcus Tullius Cicero povedal :“Dejiny sú svedkami časov, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Formovanie generácií je dôležitým faktorom rozvoja a napredovania spoločnosti. Ľudia potrebujú poznať minulosť, aby pochopili prítomnosť. Prostredníctvom poznania histórie vieme odvodiť [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Doc. PhDr. Ľudovít Hajduk, PhD.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 40229x
Priemerná čítanosť článkov: 4023x

Kategórie